សាកលវិទ្យាល័យ ប៊ែលធី អន្តរជាតិ

BELTEI INTERNATIONAL UNIVERSITY

គុណភាព ប្រសិទ្ធភាព ឧត្ដមភាព សីលធម៌ គុណធម៌
សាកលវិទ្យាល័យ​ ប៊ែលធី អន្តរជាតិ មានកម្មវិធីសិក្សាធំៗ ៥ គឺ ១- ថ្នាក់បំប៉នអង់គ្លេស និងកុំព្យូទ័រ | ២- ថ្នាក់បរិញ្ញាបត្ររង | ៣- ថ្នាក់បរិញ្ញាបត្រ | ៤- ថ្នាក់បរិញ្ញាបត្រជាន់ខ្ពស់ | ៥- ថ្នាក់បណ្ឌិត

ប្រវត្តិសាកលវិទ្យាល័យ ប៊ែលធី អន្តរជាតិ

សាកលវិទ្យាល័យ ប៊ែលធី អន្តរជាតិ គឺជាគ្រឹះស្ថានអប់រំឧត្តមសិក្សាឯកជនមួយ ដែលបានចាប់បដិសន្ធិឡើងនៅថ្ងៃទី៤ ខែសីហា ឆ្នាំ២០០៥ដោយផ្តើមចេញពីវិទ្យាស្ថាន ប៊ែលធី   អន្តរជាតិ  និងបានអភិវឌ្ឍទៅជាសាកលវិទ្យាល័យ ប៊ែលធី  អន្តរជាតិ  នៅថ្ងៃទី៦   ខែកញ្ញា   ឆ្នាំ២០១២។សាកលវិទ្យាល័យប៊ែលធី អន្តរជាតិ ត្រូវបានសម្ពោធដាក់ឱ្យប្រើប្រាស់ជាផ្លូវការ នៅថ្ងៃទី២១ខែសីហា ឆ្នាំ២០១៤ ក្រោមអធិបតីភាពដ៏ខ្ពង់ខ្ពស់ សម្តេចអគ្គមហាសេនាបតីតេជោ ហ៊ុន សែន នាយករដ្ឋមន្ត្រី នៃព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា។

សាកលវិទ្យាល័យ មានឈ្មោះពេញជាភាសាខ្មែរ “សាកលវិទ្យា-ល័យ ប៊ែលធី អន្តរជាតិ”   និងជាភាសាអង់គ្លេស   BELTEI INTERNATIONAL  UNIVERSITY”  ហើយឈ្មោះ BELTEI”  នេះផ្គុំទ្បើងដោយ ៦មុខជំនាញធំៗដូចជា BEL” មកពីពាក្យ Business, Economics, Law  និង   TEI”   មកពីពាក្យ  Tourism,  English, Information Technology ។

ឯកឧត្តមបណ្ឌិត លី ឆេង បច្ចុប្បន្នជាតំណាងរាស្ត្រមណ្ឌលរាជធានីភ្នំពេញ ជាអគ្គនាយក ប៊ែលធីគ្រុប និងជាប្រធានក្រុមប្រឹក្សាភិបាល សាកលវិទ្យាល័យ ប៊ែលធី អន្តរជាតិ គឺជាស្ថាបនិកតែម្នាក់គត់ ដែលបានវិនិយោគទុនក្នុងការបង្កើត និងសាងសង់អគារសាកលវិទ្យាល័យ ប៊ែលធី អន្តរជាតិ ទាំងអស់នេះ។

បច្ចុប្បន្ន សាកលវិទ្យាល័យមាន ២ទីតាំង នៅរាជធានីភ្នំពេញ ដែលកំពុងដំណើរការកម្មវិធី២ធំៗ (កម្មវិធីសិក្សាជា ភាសាជាតិ និងកម្មវិធីសិក្សា អន្តរជាតិ) មាន ១៣មហាវិទ្យាល័យ និង ៤៥ជំនាញ៖

- សាកលវិទ្យាល័យ ប៊ែលធី អន្តរជាតិ ទីតាំងទី ១ ទួលស្លែង៖ អគារ២១ ផ្លូវ៣៦០ សង្កាត់បឹងកេងកង៣ ខណ្ឌបឹងកេងកង រាជធានីភ្នំពេញ (ខាងត្បូងសារមន្ទីរទួលស្លែង១០០ម៉ែត្រ) អគារមានកម្ពស់១៥ជាន់ស្មើនឹង១១០បន្ទប់ មានសាលសហសិក្សា១ ចំណុះ១៥០នាក់ និងសាលសន្និសីទ១ ចំណុះ៧០០នាក់ មានអាហារដ្ឋាន១កន្លែង បណ្ណាល័យ១ និងចំណតយានយន្ត២ជាន់។

- សាកលវិទ្យាល័យ ប៊ែលធី អន្តរជាតិ ទីតាំងទី ២ ស្ពានអាកាស ចោមចៅ៖ អគារ១៥១ ផ្លូវជាតិលេខ៣ សង្កាត់ចោមចៅទី២ ខណ្ឌពោធិ៍សែនជ័យ រាជធានីភ្នំពេញ (ចម្ងាយប្រហែល ៥០០ម៉ែត្រ ពីស្ពានអាកាសចោមចៅ)  អគារកម្ពស់៩ជាន់ ស្មើនឹង១៤២បន្ទប់ មានសាលសហសិក្សា១ចំណុះ១៥០នាក់ សាលមហោស្រព១ ចំណុះ៨០០នាក់ និងសាលសន្និសីទ១ ចំណុះ១,២០០នាក់ មានអាហារដ្ឋាន១កន្លែង បណ្ណាល័យ១ មានអគារអន្តេវាសិកដ្ឋាន១ ខ្នង ស្មើនឹង៦៥បន្ទប់មានគ្រែចំនួន១៣០ និងមានចំណតយានយន្តជាង១០,០០០ ម៉ែត្រការ៉េ។

វីឌីអូសំខាន់ៗ